Over mij

Lars Meijs

Hoi, ik ben Lars!

Leuk dat je wat meer wilt weten over mij.

Ik ben van beroep video/fotograaf.

Hoe is mijn bedrijf ontstaan en hoe heeft mijn passie zich door de jaren heen ontwikkeld?

Als kind observeerde ik graag. Ik zag dingen die anderen niet zagen. Ik kon ook helemaal verdwalen in boeken met veel plaatjes. Ik verzon mijn eigen verhalen bij de plaatjes.

Mijn oom was fotograaf in Zuid Limburg. Ik heb er stage gelopen. Hij complimenteerde me toen hij de foto’s bekeek die ik tijdens een wandeling gemaakt had.

Mijn oom had samen met mijn ouders geregeld dat ik voor mijn verjaardag mijn eigen fototoestel kreeg en zo zette ik de eerste stap, zonder me nog te realiseren dat het mijn beroep zou worden.

Ik wilde sportleraar worden en daarom koos ik voor het CIOS  (specialisatie Snowboarden). Ook hier viel op dat ik een goed oog had voor de bewegingen van de sporter waardoor ik ze kon adviseren hoe ik ze echt stappen vooruit konden maken. 

Tijdens mijn snowboard loopbaan was fotografie mijn hobby totdat  ik een sportfotograaf ontmoette die aan de foto’s zag dat ik zelf ook een sporter was. Uit de foto’s bleek dat ik wist wanneer de spannende momenten kwamen. Hij was onder de indruk en ik mocht zijn oude spiegelreflexcamera gebruiken om met de instellingen te oefenen. Van het een kwam het ander en ik besloot om mij in te schrijven bij de Fotovakschool te Rotterdam.

Nadat ik deze opleiding had afgerond ben ik voor mijzelf gestart. Als fotograaf! Na twee jaar leek het mij leuk om ook filmen erbij te doen. Videografie geeft me de mogelijkheid om met de stilstaande beelden te spelen. Ik wil de plaatjes laten bewegen, met een verhaal. Zoals vroeger in het boek met de vele plaatjes.

Alleen houd ik dat verhaal nu niet meer voor mezelf. Ieder mag er nu van meegenieten.

 

Kennismaken?

Tijdens het kennismakingsgesprek hoor ik graag wat jouw wensen zijn. Ik bekijk wat je wil en denk graag met je mee. Tijdens het gesprek bekijken we gelijk de mogelijkheden.